Panik atak olma riski taşıyan kişilerin genel özellikleri:
Mükemmeliyetçi, yarışmayı seven, imkansızı isteyen, çıtayı sürekli yüksek tutmaya çalışan, elindeki ile yetinmeyen, sürekli gerginlik duyan, alkol ve kafein gibi madde bağımlısı olan ya da alkolü kötüye kullanan kişilerin panik atak yaşama riski daha yüksektir.
Panik atak genellikle kişinin mesleğiyle değil, kişilik özellikleriyle ilgilidir. Bu nedenle, panik atak şu meslek grubunda daha sık görülür, şu meslek grubunda daha az rastlanır, diyemeyiz. Panik atak oluşmasında kişinin olayları algılaması ve olaylarla başa çıkabilme yeteneği önemlidir.
Panik atak tekrarlayabilir ve beklenmedik anlarda ortaya çıkabilir. Panik atağın tekrarlaması için, stresi tetikleyen bir faktör bulunması gerekmez. Kişi, ataklar arasındaki sürede, atakların tekrarlanmasından sürekli kaygı duyar. Kalp krizi geçirip öleceğinden ya da felç geçireceğinden vs.. kaygılanır. Atakların ne zaman ve nerede geleceği belli olmadığı için, kişi, olası kötü sonuçlara karşı önlem alarak vaktini geçirir. Örneğin; işe gitmez, spor yapmaz, ev işi yapmaz, şikayetlerine neden olduğunu düşündüğü bazı içeceklerden ve yiyeceklerden uzak durur. Yanında su, ilaç, alkol ve benzerlerini taşıyarak önlem almaya çalışır.